Laatste Nieuws

Sinan Can over zijn documentaire Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië donderdag 6 juni 19.30 uur, bibliotheek Ypenburg

 

Onderzoeksjournalist en filmmaker Sinan Can reisde een jaar lang dwars door Saoedi-Arabië om er opnamen te maken voor zijn indringende, vierdelige documentaire over het dagelijkse leven van Saoediërs. Hoe bijzonder dat was en welke problemen hij op zijn weg vond, daarover vertelt hij deze avond. Sinan illustreert zijn verhaal met fraaie filmfragmenten en er is volop ruimte om hem vragen te stellen.

Ons kritisch uitlaten over van alles en nog wat, we zijn het gewend en doen het zorgeloos. In Saoedi-Arabië  is het met de vrijheid van meningsuiting helaas anders gesteld. Sinan Can bezocht het land in 2018 vele malen.

Sinan Can over zijn documentaire Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië donderdag 6 juni 19.30 uur, bibliotheek Ypenburg

In zijn interviews met de Saoediërs klinkt vaak de repressieve en onheilspellende sfeer door. De mensen riskeren letterlijk hun nek door met Sinan te praten. Toch laat hij ook zien dat er iets aan het veranderen is in Saoedi-Arabië; maar het beleid is er grillig en kan ineens omslaan. Een ‘mijnenveld’ noemt hij het zelf.

Over Sinan Can
Sinan Can maakte eerder een documentaire over de ravage die IS aanrichtte in het Midden-Oosten. Volgens Sinan een reden waarom de Saoedische autoriteiten de deur voor hem open zetten. Grenzen verleggen zit de gedreven Turks-Nederlandse journalist in het bloed. Sommigen zullen hem kennen als deelnemer aan het tv-programma Wie is de mol.

Waar en wanneer
Donderdag 6 juni 2019

Van 19.30 – 21.15 uur

Bibliotheek Ypenburg

 

Kaarten

Klik HIER voor uw toegangskaarten.

Prijs voor leden: gratis

Prijs voor niet-leden: € 2,50

Voor jongeren tot 26 jaar, studenten en scholieren is de toegang gratis.

 

U bent van harte welkom!

 

Bibliotheek Ypenburg
Schrabber 8
2496 SR Den Haag

Tel.: 070 – 353 86 11

Mail: ypenburg@bibliotheekdenhaag.nl


Terug
woensdag 15 mei 2019 07:04:16 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob