Laatste Nieuws

Lever uitgebloeide bloembollen in bij de stadsboerderijen

 

U kunt uitgebloeide bollen tot en met 30 april inleveren bij de 10 Haagse Stadsboerderijen. De bollen worden op een leuke manier hergebruikt. 

U kent het vast wel: zo’n gezellig bakje met bloembollen op tafel. Zo komt het voorjaar al een beetje in huis. Maar wat doet u met de bollen als ze uitgebloeid zijn? Weggooien? Dat is zonde, want deze bollen zijn vaak goed te recyclen. Daarom worden ze ingezameld bij de stadsboerderijen.

Lever uitgebloeide bloembollen in bij de stadsboerderijen

Een nieuw leven voor de bloembollen

De ingeleverde bloembollen, zoals narcissen en blauwe druifjes, worden in het najaar door kinderen herplant op het terrein van de stadsboerderij. Zo kan iedereen er volgend jaar weer van genieten. Daarnaast worden met hulp van tuincentra kleine schaaltjes met bloembollen samengesteld. Ouderen die wel iets fleurigs kunnen gebruiken krijgen deze schaaltjes volgend jaar cadeau. Zo wordt uw bloembol op een sociale manier hergebruikt.

In 2018 is er meer dan 175 kg bollen ingeleverd op de stadsboerderijen.

Waar inleveren

Bij alle stadsboerderijen in de stad.

Wanneer

Tot en met 30 april tijdens openingstijden van de stadsboerderijen. Deze zijn van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 geopend.

Leuke ideeën?

Heeft u nog meer leuke suggesties of ideeën voor de bloembollenactie? Laat het weten via stadsboerderijen@denhaag.nl of de Facebookpagina van de stadsboerderijen.

Goed Bezig

Het inleveren van bloembollen is een actie van de campagne Goed Bezig. Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/goedbezig
Terug
vrijdag 12 april 2019 08:12:25 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob