Laatste Nieuws

De speelplekken op het Wethouder Verheulplantsoen zijn vernieuwd.

 

Een jaar geleden hebben kinderen gekozen voor nieuwe speeltoestellen op het Wethouder Verheulplantsoen. Woensdag  10 april was de officiële opening door wethouder Richard de Mos samen met de kinderen. Helaas was de wethouder verhinderd. Stadsdeeldirecteur Petra Sevinga nam de honneurs waar, nadat zij welkom was geheten door de voorzitter van het Buurtpreventieteam (BPT) Singels Henny Goosen.  Met een confettikanon werden de speelplekken officieel geopend.

De opening werd bijgewoond door circa 50 personen; samengesteld uit Buurtbewoners en hun kinderen, de Jeugdraad van Ypenburg ‘De derde Kamer’ en de kinderen van UP Kinderopvang. In samenwerking met bewoners zijn twee speelplekken nieuw ingericht. Onder meer het Buurtpreventieteam Singels  heeft zich sterk gemaakt voor de aanpak speelplekken. Er werd een buurtbijeenkomst georganiseerd om ideeën op te halen. 

Door Dick Muijs

De speelplekken op het Wethouder Verheulplantsoen zijn vernieuwd.

Veel kinderen hebben tijdens deze bijeenkomst zelf ontwerpen getekend en met stickers (rode hartjes) konden zij voorkeur geven aan diverse speeltoestellen.

Buurtpreventieteam voorzitter Henny Goosen heeft met een aantal medebewoners  op zich genomen er op toe te zien dat de speelplekken schoon, heel en veilig blijven. Daartoe werd samen met stadsdeeldirecteur Petra Sevinga een convenant getekend.  De ondertekenaars waren  Dhr. F Davids, Mw. W.K. Davids-Laman, Mw.  H. Goosen namens BPT Singels en Mw. A.P. Kuiper namens UP Kinderopvang. De bewoners helpen de gemeente met het verwijderen van zwerfafval en het melden van onregelmatigheden.

Op Ypenburg wonen veel kinderen en samen met Jeugdwerk is er een nieuwe Jeugdraad Ypenburg opgericht. De 15 scholieren uit de groepen 6 en 7 van het basisonderwijs hebben zichzelf de mooie naam ‘De derde kamer’ gegeven. Zij zetten zich in voor de jeugd van Ypenburg. Ze doen onder andere onderzoek naar speelplekken. Zij vierden het feest op het Wethouder Verheul plantsoen mee een werden door Henny Goosen en de stadsdeeldirecteur in het zonnetje gezet. De Jeugdraad staat onder leiding van jeugdwerker Wanita Adjiembaks.  Bij deze opening waren ook aanwezig medewerkers van het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg, de wijkagenten en leden van het handhavingsteam.                               

foto: ©Dick Muijs.
Terug
vrijdag 12 april 2019 07:24:08 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob