Laatste Nieuws

Politiebureau Leidschenveen-Ypenburg blijft open.

 

De laatste maanden zijn er wat berichten in de media verschenen over het wel of niet sluiten van politiebureau Leidschenveen-Ypenburg. De bewoners willen duidelijkheid. Die duidelijkheid en nog wat andere politiezaken vernemen wij van Teamchef Anouk Radloff en Operationeel specialist Dennis D. van der Sluis tijdens het bezoek aan het bureau.

Om maar meteen een misverstand uit de weg te ruimen, het politiebureau aan de Brigantijnlaan blijft open voor alle politiezaken van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur. Iedereen kan er, behalve in het weekend en op feestdagen,  terecht voor zaken waar je de politie voor nodig denkt te hebben. 

Door Dick Muijs.

Politiebureau Leidschenveen-Ypenburg blijft open.

Naast het bezoek aan het bureau kan je ook bellen. Anouk en Dennis benadrukken dat bij spoedzaken en verdachte situaties u ALTIJD 112 belt!  Is er geen haast bij, bel dan 0900-8844. Ook de wijkagent kunt u via dit nummer bereiken. Ga op politie.nl naar het thema ‘mijn buurt’ en zoek op postcode of plaatsnaam. Daar vindt u wie uw wijkagent is en hoe u hem kan bereiken. Uiteraard kunt u hem of haar ook op straat aanspreken.

‘Wij willen een nieuwe manier van werken introduceren met als doel dat we samen met de burger werken aan de veiligheid en leefbaarheid in de wijk’ zeggen Anouk en Dennis. Een voorbeeld is de onlangs gestarte campagne meld uw camera aan bij de politie. Deze campagne verloopt zeer succesvol! Nog een voorbeeld van samenwerking zijn de Buurtpreventieteams; zij zijn de oren en ogen van de wijk, en zij zorgen mede voor een veiliger wijk. Ook gaan de wijkagenten zich (nog) meer profileren in de wijk. Sommige wijkagenten hanteren al een wekelijks spreekuur in een wijklocatie. De bedoeling is dat dit wordt uitgebreid met als enig doel te zorgen dat wij en onze kinderen kunnen wonen in een leefbare en veilige wijk.

Natuurlijk zijn er wensen; de politie wil graag bewoners in de wijk De Bras uitnodigen om het Buurtpreventieteam daar te komen versterken. U kunt zich bij de wijkagent aanmelden! Ook een tip: er worden met enige regelmaat peperdure auto’s gestolen. Dieven gebruiken daarvoor relay-kastjes.  Leg daarom uw sleutels niet zomaar neer op een open plek, maar bewaar het in een metalen box of blik zodat dieven er niets mee kunnen.

Wilt u meer weten? Stap eens binnen bij het bureau Brigantijnlaan. Er zijn daar legio brochures gratis te verkrijgen die voor allerlei zaken voor u van  belang kunnen zijn. Een laatste uitnodiging: geef aan waar u meer over wilt weten van de politie Leidschenveen-Ypenburg. Dan gaan we dit in de lokale kranten behandelen.

Foto Anouk en Dennis © Dick Muijs.
Terug
vrijdag 5 april 2019 09:37:28 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob