Laatste Nieuws

Dag van de Haagse Geschiedenis op het Plein

 

De Dag van de Haagse Geschiedenis 2019 is op zaterdag 13 april. Meer dan 30 instellingen en verenigingen die zich op allerlei manieren bezighouden met de geschiedenis van deze stad doen mee. Het Plein is deze dag een festivalterrein met een historische markt en veel activiteiten voor jong en oud. Het thema dit jaar is goud, geïnspireerd op het landelijk themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw. 

Bij de kramen van de historische markt kunt u tickets halen voor rondleidingen, lezingen, boottochten, torenbeklimmingen en stadswandelingen. Altijd onder begeleiding van een goede gids. Voor expats en toeristen is er een uitgebreid Engelstalig programma. 

Dag van de Haagse Geschiedenis op het Plein

Alle informatie is te vinden op de website www.dagvandehaagsegeschiedenis.nl.

Oog in oog met Willem van Oranje

Speciale aandacht is er dit jaar voor Willem van Oranje. Zijn standbeeld staat al sinds 1848 op het Plein. Tijdens de Gouden Dag van de Haagse Geschiedenis kan iedereen deze staatsman letterlijk in de ogen kijken. Er wordt speciaal voor deze dag een stellage gebouwd waar bezoekers omhoog kunnen lopen tot aan het hoofd van het standbeeld.

Haags Gemeentearchief

Het Haags Gemeentearchief organiseert de Dag van de Haagse Geschiedenis. Daarmee kunnen alle organisaties die met erfgoed in Den Haag bezig zijn de bewoners bekend(er) maken met de rijke geschiedenis van hun stad.

Meer weten? Kijk op dagvandehaagsegeschiedenis.nl.
Terug
vrijdag 5 april 2019 09:23:00 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob