Laatste Nieuws

Scholieren planten bomen op Boomfeestdag

 

Op woensdag 13 maart 2019 is het de Nationale Boomfeestdag. En Den Haag doet ook mee met deze feestdag. Ruim 50 leerlingen (groep 3, 4 en 5) van de openbare basisschool de Startbaan Böttgerwater (Ypenburg) planten bomen op het grasveld naast de school. In totaal worden er 8 bomen (iepen) geplant. 

Tijdens de Boomfeestdag worden leerlingen uit het basisonderwijs meer betrokken bij het Haagse groen. Ze krijgen informatie over wat er nodig is om een boom te kunnen planten. Met lespakketten krijgen leerlingen speciale natuurlessen. 

Scholieren planten bomen op Boomfeestdag

Deze lespakketten worden verzorgd door de afdeling Milieueducatie van de gemeente Den Haag. En uiteraard planten zij die dag ook zelf bomen en voeren ze alle werkzaamheden uit om de jonge bomen een goede toekomst te geven. 

Elk jaar in maart viert Den Haag op de Boomfeestdag het bestaan van de boom. Op hethaagsegroen.nl vindt u een filmpje over bijzondere bomen die allemaal tijdens een boomfeestdag zijn geplant. Daar staan ook de andere mooie, groene verhalen in het Haagse. Hoe houden we onze stad groen, hoe maken we het groener en wat kunt u zelf doen? 
Terug
zaterdag 9 maart 2019 08:04:46 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob