Laatste Nieuws

Den Haag rijdt MONO: krijttekeningen vragen aandacht voor gebruik smartphone in het verkeer

 

Misschien heeft u ze al gezien. Krijttekeningen bij de ingang van fietsenstallingen, een aantal parkeergarages en stadsdeelkantoren. De krijttekeningen vragen aandacht voor de campagne MONO. Daarmee willen gemeente, provincie en rijk bereiken dat mensen hun smartphone niet meer gebruiken in het verkeer. Vooral appende jongeren op de fiets blijken kwetsbaar. 

Jongerenorganisaties als Team Alert (teamalert.nl) en Responsible Young Drivers (ryd.nl) gaan hierover namens de gemeente met jongeren in gesprek. Ook plaatst de gemeente tijdelijke krijttekeningen bij fietsenstallingen, stadsdeelkantoren en een aantal parkeergarages om aandacht te vragen voor een veilige deelname aan het verkeer.

Den Haag rijdt MONO: krijttekeningen vragen aandacht voor gebruik smartphone in het verkeer

Wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) maakte 5 maart 2019 de 1e tekening bij het Maerlant Lyceum, samen met Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Milieu, en Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer en Vervoer, Provincie Zuid-Holland. Samen maakten zij duidelijk dat MONO belangrijk is voor gemeente, provincie én rijk.

MONO: doe 1 ding tegelijk

In het Nederlandse verkeer vallen per jaar naar schatting tot enkele tientallen doden en honderden gewonden door onveilig gebruik van de smartphone. Berichten lezen en schrijven in het verkeer vergroot het risico op een ongeluk minstens 25 keer. Vooral binnenkomende berichten blijken een grote verleiding. MONO, letterlijk ‘1’ of ‘alleen’, betekent in de campagne dan ook: 1 ding tegelijk doen. Niet alleen worden mensen meer bewust gemaakt van de gevaren, de politie handhaaft ook strenger.

Meer informatie

Website Rij MONO
Terug
donderdag 7 maart 2019 20:36:51 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob