Laatste Nieuws

Twee jonge Nederlandse pianisten (6 en 9) in de prijzen op Hongaars muziekconcours

 

Twee jonge toptalenten van Nederlandse bodem zijn donderdag in de prijzen gevallen tijdens het Danubia Muziekconcours in Vác, Hongarije.  De eerste prijs van het concours, voor pianisten onder de elf jaar, ging naar Jayden Ordòñez. Met slechts 6 jaar is hij een van de jongste winnaars allertijden. In dezelfde categorie behaalde de enige andere Nederlandse deelnemer, Maxim Nieuwenhuis uit Den Haag - Ypenburg, de derde plaats. Beide pianisten zijn afkomstig van muziekschool Globe in Hilversum. 

Twee jonge Nederlandse pianisten (6 en 9) in de prijzen op Hongaars muziekconcours

 

Jaydon Ordòñez bracht afgelopen donderdag voor een internationale jury stukken van Bach en Burgmüller ten gehore. Hij is begiftigd met een zeldzaam muzikaal gehoor. In slechts enkele maanden tijd is de kleine pianist klaargestoomd voor deelname aan het concours. Maxim Nieuwenhuis is sinds zijn zesde actief op piano. Hij speelde donderdag composities van Mozart, Chopin en Grieg.

 

Beide pianisten zijn intensief begeleid door Denise Lutgens, docente aan muziekschool Globe en zelf ervaringsdeskundige. Lutgens werd op 8-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talent Klas van de conservatoria in Amsterdam en Tilburg, en studeerde onder meer in Hannover (bij Vladimir Krainev) en Londen (Royal College of Music). Op jonge leeftijd won zij eerste prijzen op onder meer het Steinway Concours Nederland en het Rotary Concours.

 

Lutgens: ‘Ik hoop dat dit concours de opmaat vormt voor deelname van Jaydon en Maxim aan nog andere competities. Als docente zou ik niets liever willen om hun beider talent nog verder te ontplooien. Zowel Jayden als Maxim zijn ondanks hun jonge leeftijd al zeer gedreven in wat ze doen.’
Terug
maandag 29 oktober 2018 09:53:38 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JWML