Laatste Nieuws

Expositie “Aquarellen van Isabel” in bibliotheek geopend

 

In de ruimte van onze bibliotheek hangen 24 prachtige aquarellen die per wand duidelijk zijn te onderscheiden in stillevens, vruchten-en groenobjecten, bloemen en planten. De opening werd op zijn geheel eigen wijze verricht door Ronald Salters, uitvinder van het Aardehuis in Cuijk in het bijzijn van genodigden en cursisten. De expositie is te zien tot en met 30 april 2018.

Door Dick Muijs

 

Expositie “Aquarellen van Isabel” in bibliotheek geopend

Isabel heeft door een verhuisjaar wat minder kunnen werken aan haar aquarellen, maar het uiteindelijke resultaat mag er zijn! Bij de stillevens heeft zij voor veel glimmende voorwerpen gekozen zoals een kurketrekker, wit aardewerk en een gemberpot. De groenten en fruitschilderijen zijn speelser gemaakt door er bijvoorbeeld een ouderwetse kaart van te maken. Bij de laatste vier aquarellen op de bloemenwand  is gebruik gemaakt van aquarelpotlood.

Met deze expositie toont Isabel andermaal aan dat zij over een uitzonderlijk talent beschikt om deze aquarellen zo verfijnt en levensecht te maken.  Zij volgde op de Academie voor Beeldende Kunsten in Breda haar opleiding en gaf vervolgens 41 jaar tekenles op middelbare scholen. Ook geeft zij cursussen aquarelleren in haar atelier.

Voor meer informatie: www.aquarelvanselms.com  email: isabel@aquarelvanselms.com De tentoonstelling is te zien tijdens openingstijden van de bibliotheek aan de Schrabber 8.
Terug
zaterdag 7 april 2018 10:58:04 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JWML