Laatste Nieuws

Zaterdag 21 april, afscheidsvoorstelling Peter Brouwer met de Revue in Theater Cultura

 


Over enkele maanden is het zover, dan speelt Peter Brouwer (71), voorzitter van Wijkvereniging Morgenweide, zijn afscheidsvoorstelling in Theater Cultura in Nootdorp. Peter kijkt terug op een prachtige tijd die hij heeft gehad met het Residentie Revue Gezelschap. Het gezelschap bestaat bijna zestig jaar en daarvan heeft Peter vijftig jaar op de planken gestaan.
“Het was een hele mooie tijd maar nu is toch de tijd gekomen dat de jongeren het stokje moeten overnemen”, zegt Peter.

Zaterdag 21 april, afscheidsvoorstelling Peter Brouwer met de Revue in Theater Cultura

Al op jonge leeftijd was Peter geïnteresseerd in revue. Als kind ging hij vaak (soms wel tienmaal) naar de revue van Snip en Snap, die in het Gebouw voor Kunsten en Wetenschappen in Den Haag optraden. Hij wilde daar ook graag komen werken. Nadat het Gebouw door brand was verwoest, verhuisde de revue van Snip en Snap naar Rotterdam. Eerst in Luxor en later het Congresgebouw. In laatstgenoemde werkte Peter op de theaterafdeling en in die periode was het dan ook dat hij een persoonlijke ontmoeting met Willy Walden (Snip) en zijn vrouw Aase Rasmussen mocht ervaren. Ze wilden wel eens ergens anders eten dan steeds in het Congresgebouw en vroegen Peter advies. Hij prees een restaurant in Den Haag aan, bracht Willy en zijn vrouw hier naar toe en werd van harte uitgenodigd aan te schuiven aan tafel. Het werd een onvergetelijke ervaring voor Peter. Naderhand heeft hij ze nog enkele malen mogen ontmoeten.

In 2009 ontving Peter een koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) voor 11 jaar voorzitterschap Schoolbestuur, 22 jaar voorzitterschap personeelsvereniging en 40 jaar vrijwilliger en bestuurslid van het Revue-gezelschap.

De voorstelling vindt plaats op zaterdag 21 april om 14:00 uur in Theater Cultura, Dorpsstraat 7, in Nootdorp en is zeker de moeite waard om bij te wonen. Kaarten kosten 7,50 euro en worden op stoelnummer uitgegeven. U kunt de kaarten bestellen bij Peter Brouwer via email:
Er zijn slechts 150 kaarten verkrijgbaar en de verkoop gaat hard. Bestelt u dus snel!
Terug
maandag 5 maart 2018 17:06:13 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JWML