Laatste Nieuws

Burendag aan de Koolwitjelaan werd een echt verbroederingsfeest

 


In het kader van burendag 2017 werd zaterdag 23 september aan de Koolwitjelaan op Ypenburg een Burendag gehouden tussen de aldaar wonende bewoners en omwonenden. Er was een feestelijk programma in elkaar gezet en duidelijk waarneembaar was dat er aan dit programma met veel enthousiasme en inzet was gewerkt.
Door Dick Muijs

 

 Burendag aan de Koolwitjelaan werd een echt verbroederingsfeest

Het leuke daarvan is, zegt Petra Wolters van Vluchtelingenwerk Zuidwest-Nederland dat de bewoners van de Koolwitjelaaan dit feest zelf, weliswaar met enige hulp, hebben georganiseerd. Om 16.00 uur ging het programma van start met allerlei spelletjes waarbij samenwerking centraal stond, en werd er een ping-pong toernooi georganiseerd. Jong en oud deden met veel inzet mee en werd er dan ook veel gelachten. Na de spelletjesronde werd er een internationaal buffet geserveerd waar men kon kennis maken en natuurlijk ook proeven uit gerechten afkomstig onder andere uit Syrië, Eritrea, maar ook uit Nederland.
Heerlijke gerechten met exotische namen zoals Flavel Rules, Fattosh en Metabbel die door iedereen met veel smaak werden verorberd. Na dit zeer geslaagde buffet werd het tijd voor muziek.

Live muziek uit Nederland, Syrië en Eritrea! Dit muzikale feest duurde tot 23.00 uur. iedereen was het er na afloop over eens; een zeer geslaagde dag waarbij burendag/verbroedering centraal stond. Een paar reacties: Dawit Mengstu uit Eritrea: “ik hoop dat er meer van dit soort ontmoetingen komen dan leren we elkaar beter kennen”. Een enthousiaste omwonende: “prima dat dit wordt gedaan. De mensen zijn zeer enthousiast.”

Petra Wolters van Vluchtelingenwerk : “Deze ontmoetingen zijn er om de contacten te verstevigen, met elkaar in gesprek te gaan om elkaar beter te leren kennen en begrijpen.” Wethouder Joris Wijsmuller kwam ook een kijkje nemen en ook hij omarmde dit initiatief van harte. Ook het weer , er scheen de hele middag een stralende zon, werkte volledig mee om deze dag tot een succes te maken.

Doe mee aan het pingpong toernooi! Zaterdag 30 september van 14.00-16.00 uur wordt er aan de koolwitjelaan een camping-ping-pong toernooi g georganiseerd met mooie prijzen onder andere kaarten voor een thuiswedstrijd van ADO of een lekker diner! Bij een camping ping-pong toernooi staat de gezelligheid voorop. Aanmelden en informatie: Nils van Teijlingen n.vanteijlingen@voorwelzijn.nl tel: 06-19030683. Ook WhatsApp, ook in de avonden en weekend.
Terug
maandag 25 september 2017 11:29:47 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JWML