Laatste Nieuws

Meer toegangsverboden in Hofbad Ypenburg dan in Zuiderparkbad

 

In het Haagse Hofbad is in de eerste acht maanden van dit jaar verhoudingsgewijs meer mensen de toegang tot het zwembad ontzegd dan in het Zwembad Zuiderpark. Dat blijkt uit cijfers die wethouder Rabin Baldewsingh aan de commissie Samenleving heeft gestuurd. Ook zijn er in het Ypenburgse zwembad meer incidenten geweest dan in het Zuiderparkbad.

Meer toegangsverboden in Hofbad Ypenburg dan in Zuiderparkbad

Baldewsingh stuurde eerder deze week de brief naar de commissie om tekst en uitleg te geven over de invoering van het pasjessysteem in Haagse zwembaden.

Vanaf aankomende maandag is iedereen van 14 jaar en ouder verplicht om een speciale zwempas te laten zien als zij in één van de Haagse zwembaden willen gaan zwemmen. De zwempas vervangt de verplichte legitimatie.

Hofbad
Opvallend genoeg zijn er verhoudingsgewijs meer ontzeggingen op het totaal aantal bezoekers van het Hofbad dan die van het Zuiderparkbad.

In totaal gaat het bij het Hofbad om 41 ontzeggingen in de eerste acht maanden van dit jaar. Bij het Zuiderparkbad zijn gaat het om 21 ontzeggingen. Toch kwam het laatsgenoemde zwembad eerder dit jaar veelvuldig in het nieuws vanwege diverse incidenten en overlast door groepen bezoekers.

Extra personeel
De gemeente Den Haag zet vanaf maandag extra personeel in bij de zwembaden om iedereen een zwempas te kunnen uitreiken. De gemeente bekijkt nog of er voor het eind van het jaar toegangspoortjes in alle Haagse zwembaden komen te staan, liet een woordvoerder van de gemeente eerder al weten.
Terug
zaterdag 16 september 2017 10:05:44 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JWML