Laatste Nieuws

Verkeersmaatregelen tijdens Prinsjesdag

 

Op dinsdag 19 september is het Prinsjesdag: de opening van het nieuwe parlementaire jaar. De dagen ervoor viert Den Haag het Prinsjesfestival. In het centrum zijn straten afgesloten en garages beperkt bereikbaar. Kom met de fiets of het openbaar vervoer.

Op de 3e dinsdag van september begint het parlementaire jaar. Het koninklijk paar rijdt met de Glazen Koets naar de Ridderzaal. Daar spreekt de koning de troonrede uit met de belangrijkste plannen van de regering voor het komend jaar.

Verkeersmaatregelen tijdens Prinsjesdag

Route Glazen Koets
De rijroute van de Glazen Koets naar de Ridderzaal loopt via het Noordeinde, Heulstraat, Kneuterdijk, Lange Voorhout, Tournooiveld, Korte Vijverberg naar het Binnenhof.

Het programma op Prinsjesdag ziet er als volgt uit:
12.45 uur: Vertrek Glazen Koets vanaf de Koninklijke Stallen naar Paleis Noordeinde
13.00 uur: Koning Willem-Alexander en koningin Maxima vertrekken vanaf Paleis Noordeinde naar het Binnenhof
13.15 uur: Aankomst bij de Ridderzaal voor Troonrede
13.50 uur: Glazen Koets vertrekt vanaf Binnenhof naar Paleis Noordeinde
14.00 uur: Balkonscène op Paleis Noordeinde
Op Prinsjesdag zijn veel straten afgesloten. Ook voor voetgangers zijn er verkeersmaatregelen.

Afgesloten straten
De route van de koets is tussen 12.45 uur en 14.30 uur aan beide kanten afgezet. Voetgangers kunnen de route oversteken bij de vlaggen tot 11.30 uur. Van 11.30 uur tot 14.30 uur zijn de oversteekplaatsen voor voetgangers afgesloten.

De gemeente plaatst hekken bij straten die voor Prinsjesdag afgesloten worden.

Parkeren op Prinsjesdag
Op dinsdag 19 september kunt u in het centrum op veel plaatsen uw auto niet parkeren. Parkeervergunningen voor deze parkeerplaatsen zijn tijdelijk geldig op andere plaatsen. Bewoners van het Centrum ontvangen een brief met het overzicht van straten waar niet kan worden geparkeerd.

Parkeergarages zijn beperkt open:
parkeergarage Plein gesloten tussen 6.00 en 15.00 uur
parkeergarage Heulstraat gesloten tussen 10.00 en 15.00 uur
parkeergarage Tournooiveld (Museumkwartier) gesloten tussen 6.00 en 16.00 uur.

Openbaar vervoer
De tramlijnen 1, 15, 16 en 17 en de buslijnen 22 en 24 rijden op Prinsjesdag tijdelijk een andere route. Kijk voor meer informatie op de website van de HTM.

Veiligheid
Neem geen rugzak of grote tas mee
Voor een veilig verloop van Prinsjesdag in Den Haag kan de politie uw tas controleren. Wie een rugzak meeneemt, kan er langer over doen om langs controles te komen. Neem liever een plastic of linnen tasje mee.

Prinsjesfestival
Prinsjesdag is het feest van de democratie. Dit wordt in Den Haag extra groot gevierd. De dagen voor Prinsjesdag, vanaf woensdag 13 september, is het Prinsjesfestival. Vooral op zaterdag 16 september zijn er veel activiteiten voor het publiek. Zo is op het Lange Voorhout de PrinsjesHatWalk en oefent daar de Bereden Brigade van de Koninklijke Marechaussee. Kijk voor meer informatie op de website van prinsjesfestival.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u kijken op www.denhaag.nl/bereikbaarheid.
Terug
zaterdag 16 september 2017 09:45:58 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JWML