Laatste Nieuws

‘Hotelouders’

 

Een ondersteuningsgroep voor ouders die in de thuissituatie problemen ervaren met hun jongvolwassen kinderen (18 – 27 jaar)

Doelgroep:
Uw zoon/dochter is tussen de 18-27 jaar en woont bij u thuis. Hij/zij gedraagt zich alsof het huis een “hotel” is. U heeft vaak moeite in de omgang met uw kind. Uw kind heeft bijvoorbeeld weinig/geen inkomen, geen dagbesteding, helpt weinig mee aan huishoudelijke taken, gebruikt (overmatig) drugs al dan niet in combinatie van game-verslaving, heeft gedragsproblemen en geen idee hoe de toekomst eruit moet zien.
De relatie met uw kind is verslechterd, hij/zij vermijdt zorg en ontkent problemen te hebben. Hulp vanuit Jeugdzorg kan niet meer vanwege de leeftijdsgrens.
U heeft van alles geprobeerd, zonder veel resultaat. Herkent u zich hierin? Meldt u zich dan aan via email of telefoon.

 

‘Hotelouders’

De ondersteuningsgroep
Voor ouders zoals hierboven omschreven starten we in september 2017 met een ondersteuningsgroep van 8-10 ouders. Dit is een vaste groep met deelnemers. Er worden 8 bijeenkomsten gegeven van 2 uur. In deze bijeenkomsten is er ruimte voor voorlichting over schulden, ontwikkeling jongvolwassenen, middelengebruik, huisvesting en hulpaanbod. Deze voorlichting wordt gegeven door professionals. Ouders kunnen onderling ervaringen uitwisselen en ervaringen delen.

Wanneer: start september 2017
Waar: Piet Vinkcentrum, bezoekadres:
Laan van Hoornwijck 260 Den Haag
Datum: september 2017, exacte data wordt bekend gemaakt na aanmelding.
Tijd: woensdagavond 18.15 tot 20.30 uur
Aanmelding vooraf bij Suzanne Vink en Tineke Pannebakker (maatschappelijk werk – Ypenburg)
Aan deelname zijn geen kosten verbonden maar is niet vrijblijvend van aard.
Kosten: gratis

 

Foto: Suzanne Vink
Terug
maandag 11 september 2017 16:51:39 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JWML