Laatste Nieuws

Weer veel bezoekers bij zonovergoten Waterfestijn op Ypenburg

 

Wat voor weer zou het zijn op Ypenburg op 11 juni? Je hebt er maandenlang naar uitgekeken…….De smeekbede van iedereen die het Waterfestijn een warm hart toedraagt richting weergoden zijn wederom verhoord!

Door Dick MuijsEn een feestdag werd het; een feestdag vol gezelligheid en verbroedering bij deze negende editie van het Waterfestijn. De circa 3.000 bezoekers kregen een programma voorgeschoteld vol vermaak, en met zang en dansoptredens. Er stonden kraampjes met de meest leuke zaken, eet-en drinkgelegenheden ter versterking van de inwendige mens, en de kinderen konden zich naar hartenlust vermaken met tal van speelattributen zoals bungeejump en de stormbaan.

Weer veel bezoekers bij zonovergoten Waterfestijn op Ypenburg

Nieuw was deze keer dat gelijk met het Waterfestijn de voorrondes van de dans-en voetbalcompetitie van de Stadsspelen werden gehouden. De organisatie van dit evenement kan terugzien op een zeer succesvolle middag, hetgeen de aanwezige wethouder Baldewsingh tot vreugde stemde. De statushouders wonend op Ypenburg waren uitgenodigd om de bezoekers te trakteren op lekkere hapjes uit hun land. Een sympathiek gebaar!

Ook de deelnemers aan de Drakenbootrace hadden over belangstelling niet te klagen. Vanaf het begin ontspon zich een spannende race, de deelnemers werden hartstochtelijk aangemoedigd door vrienden, kennissen en familieleden. Uiteindelijk resulteerde dat in een spannende finale die gewonnen werd door het team van Lords of the Ring in een tijd van 41.27 seconde. Tweede werd scoutinggroep Willem de Zwijger in 41.39 seconde, en derde scoutinggroep Van weerden Poelmann met 43,70 sec.

De prijzen werden uitgereikt door Stadsdeeldirecteur Anita-Vos Tijdhof. Daarmee kwam een einde aan een zeer feestelijke dag; de negende editie van dit evenement. Volgend jaar een tweede lustrum: Nóg spectaculairder, spannender en mooier dan dit jaar? Zou best eens kunnen, maar dan wel met uw hulp. De organisatie Waterfestijn is op zoek naar vrijwilligers die meehelpen dit evenement tot een blijvend succes te maken. Geef je op via www.waterfestijnypenburg.nl onder het kopje vrijwilliger of via info@waterfestijnypenburg.nl
Waterfestijn Ypenburg 2017 werd mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, Stadsspelen Den Haag, ROC Mondriaan, Rotary Rijswijk-Ypenburg, BewonersPlatform Ypenburg, Bezorgservice Ypenburg, Dunea Duin en Water, Fonds 1818, Actief, en Ijs en bonbonssalon Fietje. Tekst en Foto’s: Dick Muijs

Noot van de redactie: Het viel ons op dat er toch minder bezoekers waren dan voorgaande jaren.
Terug
maandag 12 juni 2017 14:09:29 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JWML