Laatste Nieuws

Goededoelendag basisschool Fontein-Ypenburg bijzonder geslaagd

 

Door Dick Muijs

Onder stralende weersomstandigheden werd vrijdag 2 juni de Goededoelendag op basisschool Fontein gehouden. In de ochtend deden alle kinderen mee aan een succesvolle sponsorloop voor het Ronald Mc Donalds kinderfonds en voor computers voor Fontein. In alle feestelijk versierde lokalen werden ‘s middags leuke activiteiten georganiseerd, meestal met allerlei zelfgemaakte lekkernijen zoals pannenkoeken, cupcakes, broodjes, worst, soep, heerlijke tarten, popcorn, lekkere hapjes en nog veel meer.

Goededoelendag  basisschool Fontein-Ypenburg bijzonder geslaagd

Voorafgaand aan deze dag werden de kinderen en hun ouders in de gelegenheid gesteld op school een strippenkaart kopen voor 2.50 euro. Op het schoolplein stond ook nog een springkussen en konden de kinderen hun voetbalkwaliteit tonen door ballen in gaten te schieten.

Het DeepDeep kindertheater op locatie speelde twee voorstellingen voor een heel ander goed doel. Zij speelden voor de kinderen het stuk “Ik wil een ridder zijn”. Met de opbrengst steunen zij kinderen in Oeganda die van de stichting CDHope opvang en scholing kunnen krijgen. Ook hier kwam de strippenkaart goed van pas.

Rond 14.00 uur vond de loterij plaats. Voor 50 eurocent per lot kon je prachtige prijzen winnen, en daar was dan ook veel belangstelling voor. Tijdens deze zeer feestelijke Goededoelendag werd ook het nieuwe logo van Octantschool Fontein op zeer charmante wijze gepresenteerd door directeur Marlies van Dorp en haar adjunct-directeur Sonja Smit.

Octant is een christelijke onderwijsorganisatie waarbij acht scholen aangesloten zijn. Samen met nog zeven andere scholen in Pijnacker, Nootdorp en Ypenburg staat Fontein voor kwalitatief goed onderwijs in onze regio.
De Octantscholen hebben drie kernwaarden. Zelfbewustzijn (leerlingen hebben grip op hun eigen leerproces), Ontdekkend leren (van en met elkaar leren want ‘Samen bereik je meer’) en duurzaam samen (passend onderwijs in goede samenwerking met ouders).
Ouders, leerkrachten, leerlingen en alle overige medewerkers, allemaal hartelijk dank voor het realiseren van een fantastisch feestelijke Goededoelendag.
Terug
zaterdag 10 juni 2017 11:04:18 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JWML