Koffieleuten bij Bakker van Maanen

Half één op een dinsdagmiddag 

De geur van versgebakken brood komt je al tegemoet en dat stemt je goed, zeker als je voor een interview met Johan van Maanen komt.

Johan en zijn broer Henk-Jan zijn de vierde generatie van Maanen die in de zaak staan. Na een behoorlijke zelfreflectie zijn zij tot de slotsom gekomen dat je een zaak niet alléén met geld draait, maar met een meerwaarde die het personeel jou en jouw klanten geeft! Inspraak en zelfontwikkeling staan hoog in het vaandel bij van Maanen en dat straalt de nieuwe winkel op Ypenburg ook uit.

“Wist u dat van Maanen sinds kort ook een Handgemaakt bakkerij heeft op Ypenburg waar het deeg dat in de zaken wordt gebruikt rijpt?
Het deeg van Bakker van Maanen wordt bereid met zuurdesem hetgeen onder meer betekent dat het deeg langzaam rijpt.

Langzaam rijpen
Hoe dan ook zal een ambachtelijke bakker die over vakmanschap beschikt, zijn brood altijd langzaam laten rijpen, veel langzamer dan bij industrieel brood.
En dat zou wel degelijk gezondheidsvoordelen kunnen hebben: brood afkomstig van deeg met een langzame rijp bevat aanzienlijk minder fytinezuur. En dat zou bevorderlijk kunnen zijn voor de opname van mineralen door het organisme.

Als we de kaart die uitnodigend op tafel staat te prijken bekijken valt het ons op dat je kunt genieten van een vroeg ontbijtje klaargemaakt met de meest verse ingrediënten, dat is een uitdaging, we gaan het proberen!

Het is thuiskomen bij van Maanen!

"Kortom het heerlijkste brood kopen, ontbijten en koffieleuten op Ypenburg doe je bij het team van Bakker van Maanen.”

YPENBURG